Darmowa dostawa od 40,00 zł
BROWIN - ZRĘBKI WĘDZARNICZE JABŁOŃ - 450G ŚREDNIE - KL8 - 780504
BROWIN - ZRĘBKI WĘDZARNICZE JABŁOŃ - 450G ŚREDNIE - KL8 - 780504
BROWIN - ZRĘBKI WĘDZARNICZE JABŁOŃ - 450G ŚREDNIE - KL8 - 780504
BROWIN - ZRĘBKI WĘDZARNICZE JABŁOŃ - 450G ŚREDNIE - KL8 - 780504
BROWIN - ZRĘBKI WĘDZARNICZE JABŁOŃ - 450G ŚREDNIE - KL8 - 780504
BROWIN - ZRĘBKI WĘDZARNICZE JABŁOŃ - 450G ŚREDNIE - KL8 - 780504
BROWIN - ZRĘBKI WĘDZARNICZE JABŁOŃ - 450G ŚREDNIE - KL8 - 780504
BROWIN - ZRĘBKI WĘDZARNICZE JABŁOŃ - 450G ŚREDNIE - KL8 - 780504

BROWIN - ZRĘBKI WĘDZARNICZE JABŁOŃ - 450G ŚREDNIE - KL8 - 780504

Rozmiar
7,49 zł
brutto / szt.
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: / szt.
Cena regularna: / szt.
z
Możesz kupić także poprzez:
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy

BROWIN

Zrębki wędzarnicze, jabłoń, średnie KL8

Masa netto: 450g

 

Zrębki wędzarnicze do wędzenia i grillowania – naturalne, jabłoń, waga 1x450g, klasa 8, 6-8 mm bez frakcji pylących.

Dostępne w naszej ofercie zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego.

BROWIN - Zrębki wędzarnicze, jabłoń

Jeśli cenisz sobie zdrową kuchnię i dbasz o to jakie potrawy lądują na Twoim talerzu – naturalne zrębki z wysokiej jakości drewna jabłoni idealnie sprawdzą się w Twojej kuchni. Pochodzące z Polski, z terenów naturalnie czystych i wytworzone w 100% z naturalnego drewna, nie zawierają frakcji pylących, związków impregnujących i konserwujących. To specjalnie rozdrobnione drewno owocowe, które świetnie nadaje się do wędzenia oraz grillowania. Dzięki zachowaniu jednorodności zrębków, łatwo utrzymywana jest stała temperatura podczas ich spalania. Dym ze spalanych zrębków przenika w głąb potrawy nadając jej odpowiedni aromat i złocistobrązowy kolor.

Wędzenie potraw z użyciem zrębków ma wiele zalet m.in. polepszenie walorów smakowych i wizualnych potraw, zwiększenie trwałości wyrobów poprzez konserwację dymem oraz obniżenie wilgotności produktu.

Produkt wykonany z drewna jabłoni sprawdzi się szczególnie podczas przygotowywania dań z ryb i mięsa wieprzowego

  • Bezpieczne - wolne od związków impregnujących i konserwujących, ze względu na optymalną zawartość wody <11% są odporne na działanie pleśni i grzybów.
  • Uniwersalność – Zrębki nadają się zarówno do wędzenia jak i grillowania. Świetne sprawdzą się w komorach wędzarniczych starszego typu, dymogeneratorach oraz wędzarniach z paleniskiem.
  • Naturalne – wykorzystując drewno z jabłoni nadajesz niepowtarzalny aromat i głęboki smak wszystkim grillowanym oraz wędzonym posiłkom, a także w naturalny sposób przedłużasz ich trwałość.
  • Dobre właściwości – wysokiej jakości zrębki frakcji średniej, pochodzą z drewna jabłoni (100%) z terenów ekologicznie czystych i są wolne od frakcji pylących.
  • Doskonałe do ryb i wieprzowiny –zrębki wykonane z drewna jabłoni doskonale sprawdzą się podczas wędzenia dań rybnych oraz wykonanych z mięsa wieprzowego.

Sposób użycia:

Grillowanie:

Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.

Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).

Delikatne mięsa, jak na przykład z kurczaka, nie potrzebują wiele czasu. Będą gotowe po około godzinie lub dwóch (w zależności od wielkości). Wieprzowina czy wołowina potrzebuje natomiast więcej czasu.

Wędzenie ułatwi nam namoczenie zrębek w wodzie lub innym płynie (np. piwie :…) następnie umieszczenie ich nieopodal paleniska najlepiej w generatorze dymu (w celu zapobiegania ich szybkiemu spaleniu).

Wędzenie:

W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.

W zależności od temperatury wyróżniamy następujące metody wędzenia:

Wędzenie zimne w temperaturze 8 - 25/30℃, powoduje najsilniejsze schnięcie wędzonek, wymaga długiego czasu i jednocześnie większego zużycia zrębek, jednak gotowe wyroby są najbardziej trwałe i nadają się do długiego dojrzewania.

Wędzenie ciepłe w temperaturze 25/30 - 60℃, tym sposobem wędzi się przede wszystkim wyroby parzone i gotowane.

Wędzenie gorące w temperaturze 40 - 90℃, w wędzeniu tym jak widać wykorzystuje się wędzenie na ciepło, na koniec procesu podpieczenie wędlin w wędzarni.

Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Marka
Symbol
780504
Kod producenta
5908277700102
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.96 / 5.00 127 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-05-27
Zamówienie zrealizowane błyskawicznie. Chętnie będę zaopatrywał się w tym sklepie
2024-04-01
git
pixel