BROWIN
Zrębki wędzarnicze, buk, średnie KL8
Masa netto: 750g
BROWIN - Zrębki wędzarnicze, buk
Zrębki wędzarnicze bukowe świetnie nadaje się do wędzenia oraz grillowania. Dym ze spalanych zrębków przenika w głąb potrawy nadając jej odpowiedni aromat i złocisty kolor.
Dostępne w naszej ofercie zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego.
Charakterystyka produktu:
- pochodzą z naturalnego drewna bukowego (100% buk) z terenów ekologicznie czystych. Są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących,
- doskonałe do wędzenia ryb, drobiu, jagnięciny oraz cielęciny,
- charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%,
- klasa 8 (frakcja średnia) - dzięki swojemu rozmiarowi (od 6 do 8 mm) idealnie nadają się zarówno do wędzarni małych, jak i dużych,
- do użycia przy grillowaniu i wędzeniu.
Sposób użycia:
Grillowanie:
Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie:
W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.