Darmowa dostawa od 99,00 zł
BROWIN - PEKLA DO KIEŁBASY ZWYCZAJNEJ Z ZIOŁAMI 65G - 410014
BROWIN - PEKLA DO KIEŁBASY ZWYCZAJNEJ Z ZIOŁAMI 65G - 410014
BROWIN - PEKLA DO KIEŁBASY ZWYCZAJNEJ Z ZIOŁAMI 65G - 410014
BROWIN - PEKLA DO KIEŁBASY ZWYCZAJNEJ Z ZIOŁAMI 65G - 410014
BROWIN - PEKLA DO KIEŁBASY ZWYCZAJNEJ Z ZIOŁAMI 65G - 410014
BROWIN - PEKLA DO KIEŁBASY ZWYCZAJNEJ Z ZIOŁAMI 65G - 410014
BROWIN - PEKLA DO KIEŁBASY ZWYCZAJNEJ Z ZIOŁAMI 65G - 410014
BROWIN - PEKLA DO KIEŁBASY ZWYCZAJNEJ Z ZIOŁAMI 65G - 410014
BROWIN - PEKLA DO KIEŁBASY ZWYCZAJNEJ Z ZIOŁAMI 65G - 410014
BROWIN - PEKLA DO KIEŁBASY ZWYCZAJNEJ Z ZIOŁAMI 65G - 410014

BROWIN - PEKLA DO KIEŁBASY ZWYCZAJNEJ Z ZIOŁAMI 65G - 410014

Rozmiar
4,19 zł
brutto / szt.
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: / szt.
Cena regularna: / szt.
z
Możesz kupić także poprzez:
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

BROWIN

Pekla do kiełbasy zwyczajnej

Masa netto: 65g

 

BROWIN - Pekla do kiełbasy zwyczajnej

Saletra z mieszanką ziół i przypraw idealnie sprawdzi się do przygotowania parzonych i wędzonych kiełbas. Dzięki peklowaniu mięso zachowa apetyczny kolor i będzie stabilne mikrobiologicznie. Zawarte w mieszance zioła i przyprawy zapewnią mu zaś doskonały smak i wyjątkowy aromat.

Składniki: sól niejodowana, mieszanka ziół i przypraw (czosnek granulowany, pieprz czarny, majeranek, gałka muszkatołowa, czerwona papryka ostra), azotan potasu.

Przepis na Kiełbasę Zwyczajną

Naszykuj: 600 g łopatki, 500 g karczku, 400 g boczku, 200 g słoniny, 200 g wołowiny, 100 g schabu, 100 ml wody, 1 opakowanie Pekli do Kiełbasy Zwyczajnej, jelita wieprzowe. Karczek, łopatkę oraz schab zmiel na maszynce o oczkach 12 mm. Boczek i słoninę zmiel na maszynce o oczkach 8 mm. Wołowinę zmiel dwukrotnie na najdrobniejszych oczkach. Do wołowiny dodaj 100 ml zimnej wody i wyrób ją aż do pojawienia się białego kleiku. Następnie wszystkie rodzaje mięsa połącz ze sobą, dodaj 1 opakowanie Pekli i dokładnie wyrób. Odstaw do lodówki na 24 h. Na 20 minut przed wyjęciem mięsa z lodówki, przygotuj jelita wieprzowe. Dokładnie opłucz je i pozostaw w letniej wodzie. Wyjmij mięso i wyrabiaj jeszcze przez chwilę, następnie spróbuj i w razie potrzeby dopraw do smaku. Za pomocą maszynki do nadziewania napełniaj jelita (dosyć ciasno, ale umożliwiając skręcenie serdelków oraz ich uformowanie). Kiełbasę pozostaw do obsuszenia ok. 1-2 h w temperaturze pokojowej. Najlepiej w pozycji wiszącej np. na stojaku wędliniarskim. Po obsuszeniu przełóż kiełbasę do wędzarni i wędź w temperaturze 50-60°C przez 1,5 h (do uzyskania złotej barwy). Po tym czasie sparz kiełbasę w wodzie o temperaturze 75°C przez ok. 15 minut (odkrój fragment i skontroluj czy wyrób jest sparzony).

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.

Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr partii na opakowaniu.

Marka
Symbol
410014
Kod producenta
5908277716509
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.97 / 5.00 145 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-08-20
Bez żadnego zastanowienia , najwyższa możliwa
2024-08-13
Wszystko w porządku, produkt dotarł taki jak w ofercie
pixel