BROWIN
Nakłuwacz do mięsa
Znakomity do przyrządzania soczystych steków.
Sprawia, że mięso staje się kruche i delikatne. Ergonomiczny kształt umożliwia nakłuwanie bez użycia dużego nakładu siły.
BROWIN - Nakłuwacz do mięsa
Kochasz znakomicie przyrządzone soczyste steki? Chcesz by Twoje gotowane, pieczone i grillowane mięsa były kruche i delikatne, a ich smak został podkreślony przez użyte przyprawy i marynaty? Wybierz nasz nakłuwacz do mięsa - urządzenie niezastąpione w kuchni, także podczas przyrządzania potraw z grilla. Użycie nakłuwacza jest niezwykle proste, a zarazem bezpieczne. Skryte w plastikowej obudowie metalowe ostrza o długości 2,8 cm wysuwają się z urządzenia, dopiero w momencie przyciśnięcia go do mięsa. Dzięki temu nie musisz bać się o przypadkowe skaleczenie! Dlaczego zaleca się nakłuwanie mięsa? Po pierwsze - zabieg ten pozwala na skrócenie gotowania, smażenia i grillowania nawet o 50%! Po drugie - pozwala na lepsze wchłanianie marynat oraz przypraw. Włóknista masa mięsa staje się miękka, a potrawy bardziej kruche i soczyste. Nakłuwanie mięsa zapobiega również zmniejszaniu się objętości całej potrawy w trakcie pieczenia!
- Przydatny w Twojej kuchni - nakłuwacz idealnie sprawdzi się podczas przyrządzania soczystych steków.
- Kruche i delikatne mięso - dzięki zastosowaniu nakłuwacza Twoje potrawy zachwycą smakiem poprzez lepsze wchłonięcie się marynat oraz przypraw.
- Skraca czas gotowania, smażenia i grillowania - przygotowując nakłute mięso, możesz skrócić czas jego przyrządzenia nawet o 50%!
- Ergonomiczny kształt - umożliwia nakłuwanie mięsa bez użycia dużego nakładu siły.
- Bezpieczny w użytkowaniu - metalowe ostrza o długości 2,8 cm wysuwają się z urządzenia dopiero po przyciśnięciu go do potrawy!