Darmowa dostawa od 99,00 zł
BROWIN - PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA - 67G - 410012
BROWIN - PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA - 67G - 410012
BROWIN - PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA - 67G - 410012
BROWIN - PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA - 67G - 410012
BROWIN - PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA - 67G - 410012
BROWIN - PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA - 67G - 410012

BROWIN - PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA - 67G - 410012

Rozmiar
3,89 zł
brutto / szt.
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: / szt.
Cena regularna: / szt.
z
Możesz kupić także poprzez:
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

BROWIN

Peklosól z ziołami "Pekla"

Masa netto: 67g

 

BROWIN - Peklosól z ziołami "Pekla"

Pekla – peklosól z ziołami pozwoli Ci na szybkie i bezproblemowe przygotowanie zalew służących do peklowania i nastrzykiwania domowych wędlin i mięs. Produkt nadaje się również do nacierania mięs na sucho. Opakowanie 67g starcza na przygotowanie 2 kg mięsa. Dzięki składnikom zawierającym 50% mniej azotynów niż w tradycyjnej peklosoli produkt pozwoli Ci na przygotowanie zdrowszych potraw dla całej Twojej rodziny! Stosując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe, aromatyczne i niezwykle smaczne!

Stworzenie własnej zalewy solankowej jeszcze nigdy nie było takie proste!

Wystarczy wymieszać i zagotować zawartość opakowania w 1 L wody.

  • Niezastąpiona pomoc w produkcji domowych wędlin – peklosól pozwoli Ci na przygotowanie zalew do peklowania, nastrzykiwania i nacierania wędlin i mięs przygotowywanych we własnym domu.
  • 50% mniej nitrytu– produkt zawiera, aż 50% mniej azotynów w porównaniu do tradycyjnych peklosoli.
  • Wydajne opakowanie – 67 g peklosoli wystarczy Ci na przygotowanie 2 kg mięsa.
  • Apetyczny kolor, pyszny smak i aromatyczny zapach – wykorzystując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe. Zawartość ziół w mieszance sprawia, że przygotowywane dania będą niezwykle smaczne i aromatyczne.
  • Szybkie i proste przygotowanie – aby przygotować zalewę wystarczy wsypać zawartość opakowania do 1 L wody, wymieszać i zagotować.

Przepis na peklowanie na mokro 2 kg mięsa:

Zawartość opakowania wsyp do 1L wody i zagotuj. Mięso (najlepiej w kawałkach po ok. 1 kg)  umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania) i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą. Opcjonalnie do peklowania dorzuć 1-2 pokrojone ząbki czosnku. Pekluj w temperaturze 4-8℃  przez okres 7 dni, jeśli stosujesz nastrzyk (14 dni bez nastrzyku), obracając mięso co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia lub grillowania

Składniki: chlorek sodu (NaCl), zioła (owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek), azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250), substancja antyzbrylająca (E504ii).

Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Marka
Symbol
410012
Kod producenta
5908277708511
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.97 / 5.00 151 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-09-20
Bardzo dobry sklep z szybką i rzetelną obsługą.
2024-08-20
Bez żadnego zastanowienia , najwyższa możliwa
pixel