BROWIN
Nici wędliniarskie bawełniane
Wytrzymałość termiczna: do 240°C
Waga: 100 g
Długość: 55 m
BROWIN - Nici wędliniarskie bawełniane
Nici wędliniarskie bawełniane, w kolorze biało-czerwonym - do ręcznego wiązania mięs przeznaczonych do wędzenia, parzenia lub do rolad na czas ich pieczenia. Naturalne materiały pozwalają na obróbkę cieplną mięsa (do 240°C), bez zmiany jego aromatu i smaku. Nici są niezwykle wytrzymałe, dzięki czemu mięso może być zawieszone na haku bez żadnych obaw, że spadnie. Kolorystyka nici sprawia, że idealnie sprawdzą się one również do pakowania prezentów gwiazdkowych.
Produkt posiada atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością.
• Nici do wyrobu domowych mięs i wędlin – niezbędnik każdego domowego wędliniarza ułatwiający wiązanie wyrobów mięsnych.
• Wytrzymałość termiczna do 240°C – nić umożliwia obróbkę taką jak wędzenie, parzenie, pieczenie bez zmiany aromatu i smaku przygotowywanego mięsa.
• Wytrzymałość na pęknięcia - nić pozwala bez obaw zawiesić mięso na haku.
• Inne zastosowania - nici można wykorzystać także w ogrodzie albo przy pakowaniu prezentów.
• Wygodna szpula - ułatwia przechowywanie bez ryzyka poplątania.